Nordiske Stemmer: Musik og Fortælling

LØRDAG DEN 27. AUGUST 2022 KL. 16.00-17.00

Møntergården

Varighed: 1 t.

Oplev fortryllende musik og fortælling under åben himmel, når den norske folkemusiker og sanger Tone Hulbækmo optræder med gamle ballader og nye sange om nordiske sagn og myter, blandet med fortælling og sang. Oplev også historiefortæller Jens Peter Madsen og folkemusiker Jørgen Dickmeiss med deres musikalske genfortælling af H.C. Andersens eventyr “Det gamle Egetræs sidste Drøm”. Arrangementet foregår i Møntergården, Den Røde Gård.

Jens Peter Madsen (DK)

Jens Peter Madsen (DK) er forfatter til bogen “Lige ud af hovedet og uden bog”, en personlig beretning om et liv, et studie og en praksis som historiefortæller. Bogen indeholder opgaver og øvelser, som hjælper læseren på vej til at kunne videreformidle sine egne personlige historier. Jens Peter Madsen har sine rødder i en gammel tradition for mundtlig fortællekunst. Han lærte den mundtlige fortælling at kende hos sine bedstemødre og skolelærere, som fortalte og læste højt frit efter biblen, danmarkshistorien, nordisk mytologi, eventyr m.m., og han bragte traditionen ind i sit eget liv som efterskole- og seminarielærer. Han har optrådt professionelt med mundtlig fortælling og foredrag i mere end 25 år for børn, unge og ældre overalt i Danmark og i en række forbindelser også i Sverige og Norge. www.jenspetermadsen.dk

Jørgen Dickmeiss (DK)

Jørgen Dickmeiss (DK) er komponist, tekstforfatter og multiinstrumentalist. Han har udgivet 8 albums med nyskrevet og traditionel folkemusik med orkestrene Svøbsk og Tumult. Dickmeiss er uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium på folkemusiklinjen, hvor han gik på den første årgang, og er desuden rigsspillemand med sølvmærke i spillemandsmusik på Himmerland.

Tone Hulbækmo (No)

Tone Hulbækmo (No) spiller harpe og lyre og krydrer med nordiske sange og fortællinger, og her kan du møde Åmanden, trolden og ikke mindst den mytiske underjordiske kvindeskikkelse i Huldra. Hendes musikalske univers ligger mellem norsk folkemusik, middelaldermusik, etnisk musik, moderne visesang og singer/songwriter tradition. I Norge er hun kendt for at fornye den traditionelle musik, og Hulbækmo er den første, der har genoptaget arbejdet med den norske harpetradition og har gennem karrieren været skelsættende på instrumentet. Hulbækmo har været medlem af middelaldermusikgruppen Kalenda Maya, hun har samarbejdet med musikere i bl.a. Kina, Indien og Zambia, og skrevet musik til digte og tekster af flere kendte norske poeter. Hulbækmo har modtaget 3 Spellemannpriser (norsk Grammy), og hun turnerer og afholder koncerter i alle verdensdele.

Entré er gratis.

Arrangementet er en del af SPOKEN22 og Trekantområdets Festuges festival Nordiske Stemmer, der er støttet af A.P. Møller Fonden.

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Book a session now!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.